onsdag 27 juni 2018

Att hushålla med sig själv=självhushåll!

Idag har jag på allvar satt igång med kalas-förberedelserna! Strax innan min födelsedag skickade jag ju ut inbjudningar till ett sommarkalas som ska gå av stapeln den 7 juli. Jag vill samla mina syskon med familjer och två av mina nära kusiner- Det blir så sällan vi ses, sedan mamma och pappa gick bort.
Nu håller jag tummarna för att det blir ett sådant väder som idag. Jag sitter i skrivandets stund ute på altanen, klockan är 22.35 och det är fortfarande 20 grader varmt. Hela dagen har det varit perfekt sommartemperatur. Tanken är ju att vi ska kunna duka i trädgården, eftersom vi blir 33 personer. 42 var bjudna, men så här i semestertider får man räkna med att folk bestämt annat.
Idag har jag letat recept, skrivit inköpslistor, planerat dukning och bakat glutenfritt bröd och vanligt som jag sedan ska göra krustader av. Jag har också bakat en laktosfri tryffelchokladtårta. Och så har jag sytt kalas-vimplar som ska hängas upp som dekoration.


Jag har också varit på ett skivstångspass på förmiddagen och när jag kom hem lagade jag till en omelett fylld med getost, blandad sallad med frö-topping och olivolja, så visst blev de lunch!


 Efter den satt jag i solstolen och lyssnade till dagens sommarprat med paret Mandelman. Har haft lite svårt för att se deras tv-program eftersom jag tyckt det är lite väl präktigt och gulligt, och så har jag känt mig lite irriterad på att han skrattar precis hela tiden. Men efter dagens sommarprogram så inser jag att dom helt enkelt är sådana och det är helt ok. Dom är två eldsjälar som verkligen brinner för det dom gör. 
Och han sa något bra; Att självhushålla innebär också att hushålla med sig själv. Att se till att alla delar är med, inte bara hjärnan eller inte bara kroppen, och att man också har tid till att krama varandra.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar