tisdag 15 december 2015

Drömmar

Det är så konstigt med drömmar!  Ibland är dom så tydliga att dom framstår som att man verkligen upplevt dom i verkliga livet.
Jag har en miljö som ofta återkommit i  mina drömmar, och det är min mormor och morfars hus, en röd liten stuga utanför Nyköping. Den såldes 1978-79, så det är väldigt längesen jag vistades där, men ändå i drömmen minns jag allt så tydligt och kan t om känna dofter.
I natt var jag där som vuxen och lilla vovven Majsan var med, jag minns inte vad vi gjorde men jag träffade min moster och morbror och jag fick en stor bamsekram av min morbror Lasse, död sedan 28 år.
När klockan ringde och väckte mig, var jag liksom inte redo att stiga upp, ville vara kvar i min morbrors famn och höra hans; Hur är det med lilla plöttra från Uppsala? Lilla plöttra, det var jag det.

Men jag steg upp, åt min frukost och tog mig an den här dagen.
Och nu är dagen på väg att ta slut! Jag har ägnat kvällen åt att laga soppa, blåbärspaj och musli. Därefter gjorde jag iordning årets julkort/julbrev, plitade adresser och stängde kuvert. I morgon ska dom postas för att säkert komma fram före jul!

Kan man hoppas på att få fortsätta drömmen i natt ??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar