måndag 21 december 2015

Christmas Card 2015

Nu börjar julkorten dimpa ner i brevlådan. Jag tycker det är roligt med "riktiga kort". Visst har dom minskat med åren, men fortfarande får vi ganska många. Och alltid lyckas man få kort från någon man glömt att skicka till!
Det bifogade you-tube-klippet är en annan typ av julkort. Jag rekommenderar starkt att du tar dig dryga två minuter och tittar på den! Sådant här imponerar på mig! Den är gjord av en dotter till en kollega. Hela den familjen är oerhört kreativ; pappan är musik- och träslöjdslärare, mamman är en duktig keramiker, sonen är orgelbyggare och dottern, Adina Almén, målar, tovar, syr mm.




Tänk om man kunde måla så här! Jag får ryck ibland, alltför sällan, och tar fram akvarellblock och färger. Det är roligt, men resultatet blir som om en 3-åring skulle varit i farten.
Kanske skulle man kunna träna sig att bli bättre. Jag försökte för kanske 25 år sedan, att gå en akvarellkurs, fick en del bra tips och råd, Men självklart måste man hålla på för att utvecklas. Det är bara så svårt att prioritera, när det finns så mycket som är roligt!

Och just nu prioriterar jag julstöket. Idag har jag handlat julmaten, kokat chokladkola, förberett citrondricka, silat lingonsnapsen, satt ihop och dekorerat pepparkakshuset, bakat bröd och klippt håret på maken.
Halva dagen gick ju dessutom åt till julavslutning på skolan.
Men kanske kan akvarellblocket få följa med till Teneriffa! Det är bara sex dagar till avfärd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar