onsdag 29 oktober 2014

"Vänskapstäcke"


Idag var det "egen arbetstid", dvs vi fick spendera tiden till det vi behövde den bäst. Själv ägnade jag mig åt att röja mitt skrivbord, gå igenom och besvara mail samt att montera vänskapstäcket som särskolans klass jobbat med i höst.
Varje elev har fått göra en rad med åtta stycken lappar. På en lapp blev man fotograferad med sin bästa grimas, på en lapp fick man trycka prickar, på en lapp fick man med broderimaskinen skriva en eller två saker som man tycker om, på en lapp skulle man sy mönstersömmar och slutligen fyra lappar skulle man sy stjärnor på med en specialpressarfot.. Därefter skulle man lägga lapparna i den ordning man ville ha dom, sy ihop alla till en rad och pressa isär sömsmånerna.
Idag monterade jag ihop alla rader, klippte till vadd och baksidestyg och quiltade ihop dessa. Jag tycker att det blev riktigt bra, och jag vet att det kommer att bli glada miner när klassen får ta sitt vänskapstäcke till soffan i uppehållsrummet på måndagförmiddag.

Men innan måndag stundar nu Allhelgonahelgen. Väskorna står packade i hallen och tidigt i morgonbitti ska vi bila ner till Göteborg. Hurra för fyra lediga dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar