söndag 26 oktober 2014

En timme extra


Så har vi gått över till "vintertid", natten som gick var en timme längre.
Kan tyckas att man borde sovit gott och vaknat riktigt utvilad då. Men så blev inte fallet. Jag kom hem från mitt spadygn med syster, svägerska och brorsdotter vid 17-tiden igår.  Vi hade haft det så skönt och trevligt och jag kände mig utvilad och fräsch. Extra roligt att äldsta dottern befann sig hemma och jag hann krama om henne och prata en stund, innan vi skulle på tillställningar åt olika håll.
När maken och jag kom hem vid ett-tiden på natten var jag såååå trött och längtade efter sängen, men när jag väl borstat tänderna och krupit ner blev jag klarvaken! Eftersom döttrarna var ute så hade jag hundsällskap, men det brukar inte göra min nattsömn sämre. Jag vet inte vad det var, kanske för mycket mat och vin på festen? Låg vaken länge, slumrade till för att vakna med jämna mellanrum, natten igenom. Vid halvåtta gick jag upp och ställde om alla klockor i huset.

Dagen har nu passerat. Jag har varit på gympa, bakat matbröd, handlat mat, fikat med äldste sonen, besökt minneslunden och svärföräldrarnas grav för att tända ljus och så ätit fonduemiddag med barnbarnet och hans föräldrar,  maken och våra fina döttrar.
Nu hoppas jag på bättre nattsömn inför arbetsveckan. Visserligen bara tre arbetsdagar, men det är tre studiedagar med olika utbildningar och möten, så det gäller att man är alert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar