tisdag 21 oktober 2014

Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig!


Jag erkänner att jag har ändrat åsikt!
I början när Halloween skulle anammas här i Sverige så tyckte jag bara att det var osmakligt! Ännu en helg att konsumera och dessutom tyckte jag inte om temat med skräck, död och blod. Tyckte att det nästan skändade vår egen allhelgonahögtid där vi ska minnas och hedra våra döda släktingar och vänner. När de första barnaskarorna ringde på dörren och glatt skrek; BUS eller GODIS, snörpte jag på munnen och väste; Kom tillbaka i påsk, det här vägrar jag delta i.
Men åren går och ens vassa kanter slipas av.
Tror framförallt att det vände när äldsta dottern gjorde sitt specialarbete, sista året på gymnasiet. Hon och två klasskompisar skulle göra en film och visa vad man kunde hitta på under olika årstider och högtider. Till halloween köpte dom en stor pumpa, gjorde soppa och bakade bröd om jag inte minns fel och så pyntade dom och gjorde fint. Och den där pumpan med ett glatt grin och ljus inuti som stod och lyste upp vår trapp i gråa oktober, den tyckte jag om.

Så ikväll har jag spenderat tid vid symaskinen och sytt två stycken grytlappar med halloweentema. Vi ska på fest på lördag och jag tänkte dessa skulle vara istället för blomma.
Tack och lov behöver vi dock inte klä ut oss! Där går gränsen för mig!

Åtminstone något år till......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar