torsdag 16 oktober 2014

Intarsiabroderi

Så är läxan färdig och väskan packad. Imorgon bär det av till Kyrkeruds folkhögskola för andra terminsträffen.  Jag behöver inte åka tåg och buss den här gången utan blir hämtad med bil, vi är tre som samåker.
Temat för helgen heter "Händer i händer" och det är Erik "man of wool" som är lärare. Jag ser verkligen fram emot det och är så glad att jag fortsatte en omgång till!


Läxan var att leta upp en dikt och göra en bild utifrån den dikten. Själv hade jag en tanke om en bild jag ville göra, så jag letade upp en dikt som passade till det. På bilden ser man starten, jag skar ut fiskskelett ur två olikfärgade tovade plattor för att sen byta plats och göra ett intarsiabroderi.


 
Så här blev resultatet. Jag ville ha en användbar bild, så det fick bli en tehuva. Dikten broderade jag in på fri hand med guldtråd, också det en spännande kontrast till det grova tovade.
 
Dikten lyder;
It´s like yin and yang
It´s like the night and day
-opposite sisters
 
Innan jag "får sova" ska jag nu sticka en mönsterrapport på en av julklappssjalarna jag håller på med. För att jag ska hinna så har jag bestämt att jag måste sticka tre mönsterrapporter per kväll!
Ikväll kan jag sitta i sängen utan att vara rädd att störa maken, eftersom han befinner sig på Haga slott och en kurs med sin praktik över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar