söndag 19 oktober 2014

Det händer i händer...



...så löd alltså temat för Ullakademihelgen!
Det skulle göras vantar på fredagkvällen, men eftersom jag föredrar stickade vantar, gjorde jag istället en handdocka. Det är den lilla grodan högst upp till vänster. Den är inte helt färdig, ska sätta dit ögon och förstärka munnen med ett broderi, men sen så.
På lördag förmiddag pratade vi om olika sätt att tova fast dekorationer. Jag testade att tova fast en kant med garnöglor på toveplattor. Det blev början till ett par handledsvärmare.  Med lite pärlbroderi och en fin knäppstängning tror jag dom kan bli fina, längst ner till höger i bild.
Lördag eftermiddag var det "fritt arbete" och då gjorde jag plattor av fin- och merinoull i två lila nyanser samt plattor och snoddar med öglor av grön finull. Av detta har jag skapat blommor till servettringar. Ska bli 24 stycken, så jag har bara börjat. Dessa ligger på bilden under grodan.
Idag skulle det nåltovas huvuden. Eftersom jag redan nåltovat ett huvud i våras, valde jag att nåltova pumpor. Två små till den lilla häxhatten som lilla vovven ska ha till Halloween, högst upp till höger i bild. Så nåltovade jag två lite större pumpor att ha som bordsdekoration nu när vi dukar middagsbordet i oktober/november.

Helgen har varit grå och regnig så det var skönt att stå inomhus och hålla på med ull.

Resan hem känns lite lång och man blir ganska seg, men jämfört med tåg och buss så tjänar man tre timmar i tid, och jag slapp dessutom köra.
Det var ändå helt underbart att komma hem, ta en dusch och få sätta sig till dukat bord. Maken hade plockat massor av kantareller så det bjöds kantarellknäcke till förrätt och därefter köttgryta med hasselbackspotatis. Och mitt första glas vin på tre veckor. Detoxen är över för denna gången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar