torsdag 9 oktober 2014

Olarmat

Idag klockan 10 var det meningen att vi skulle ha brandövning. Inga elever skulle veta något i förväg. Jag hade på mig mina kängor och hade smugit in en fleecetröja i lektionssalen för att vara förberedd på att stå ute på fotbollsplanen med min klass i höstrusket.
Klockan passerade 10, lektionen avslutades 10.20, inget larm.
Strax därpå kom biträdande rektor upp och undrade  var vi varit medan resten av skolan utrymdes. Det visade sig att brandlarmet tydligen inte fungerar i vår del av skolan. Hemkunskaps-,  slöjdsalar och träningsskolan är i en separat byggnad.
Vi hade alltså blivit innebrända!
Det brann faktiskt på taket/vinden för kanske 8-10 år sedan. En otäck och rätt rejäl eldsvåda även om den skedde tidig, tidig morgontimme när skolan var tom. Jag fick höra det på nyheterna när jag åt frukost. Man misstänkte att några elever tagit sig upp på taket och tänt en engångsgrill som sedan elden fortplantat sig ifrån.
Alla symaskiner och en del annat hann räddas, en del kunde saneras men väldigt mycket fick vi rensa ur och kasta pga rök och vattenskador.
Men nu installeras det brandtrappor i byggnaden, så då borde väl även larmet ses över. Så hoppas man såklart att man aldrig ska behöva uppleva att det börjar larma och brinna på riktigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar