torsdag 23 oktober 2014

Pyntade muffins! (Börjar det bli för mycket nu?)

 
Det här är lite av terapi för mig! Jag som avskyr spindlar! Spindlar av alla de sorter, levande som leksaks, på bild som på film. Jag blundar, gnyr och springer där ifrån!
Minns en pinsam situation när äldste sonen hade 5-årskalas i kvarterslokalen där vi bodde, det var många pojkar i samma ålder och så öppnades paketen och i ett av dom fanns en jättestor spindel i plast. Jag som stod i färd med att plocka undan presentpapper började hysteriskt skrika; DEN DÄR LÅTER DU LIGGA KVAR I FÖRPACKNINGEN OCH  TA UT DEN UR LOKALEN. ANNARS BLIR DET INGEN TÅRTA OCH INGA LEKAR.
Det känns, så här i efterhand, lite väl överdrivet. Jag erkänner det nu!

Men se vad jag stått och gjort ikväll! 30 stycken muffins-spindlar! Och det gick bra, inga utbrott alls!!


Visst ser dom äckliga ut. Det tyckte t om dottern. Men jag tror att dom är goda; chokladkladdmuffins med kolaglasyr, kolasnören till ben och kolabönor till ögon.
Dessa ska avnjutas i morgon bitti på klassrådstid. Jag har packat kandelaber, saft, pannlampa och en bok med spökhistorier. Tänkte börja dagen så inför det stundande höstlovet.

Sedan på eftermiddagen har jag tagit ledigt. Kära syster och jag ska bila upp till Tällberg tillsammans med svägerska och brorsdotter. Vi ska fira födelsedag i efterskott, så nu ligger champagne på kylning och ett mysigt spadygn väntar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar