måndag 28 april 2014

Snart Valborg

Kvällen har jag tillbringat med en gammal kompis på en libanesisk restaurang. Lite meze, vin och en massa prat! Tyvärr var maten en besvikelse, så den restaurangen får inget mer besök av oss, men vi hade trevligt ändå och mycket att berätta för varann, eftersom det var ett tag sedan vi sågs.
Kvällen var riktigt skön att cykla hem i, och det märks att valborg börjar närma sig. På Smålands nation var det bar på gården, kravallstaket och hög musik och vi mötte många unga människor med systemkassar. Från studentbostäderna i Flogsta,  hördes prat, musik och skratt.
Tyvärr trappas förväntningarna upp redan i tidig ålder. Hörde i dag en pojke i årskurs åtta som beklagade sig över att det var Valborg. "Jag orkar inte göra nåt", som han uttryckte det. -Men du måste väl inte, tyckte jag. -Jo, man vill väl inte vara tråkig!  Sedan hjälpte inte pratet om att han bara är 14 år och den här dagen faktiskt är för studenterna på universitetet. Valborg är en dag då alla förväntas ha roligt och festa. Tyvärr är festa=alkohol, inte alltid en lyckad kombination för ungdomar i högstadieåldern!
Själv tänker jag lämna Uppsala på Valborg. Men mer om det senare. En dag kvar att arbeta, så nu borstar jag tänderna och kryper till kojs.
God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar