onsdag 16 april 2014

Dymmelonsdag

Lustigt namn, eller hur?! Ursprunget tros vara det fornnordiska ordet dymbil, som betyder stum. Fr om idag och fram till påskdagen skulle man hålla sig stilla och tyst, liksom alla kyrkklockor. Antingen bytte man ut klockkläpparna mot träkläppar (eller dymmlar), eller så virade man halm eller tyg runt den befintliga kläppen. 
Själv höll jag mig så pass still i morse att jag inte gav mig ut på stavgång. Fast det berodde på att mina benhinnor tagit stryk. Dessutom hade jag bokat spinning kl 12, så jag kunde ta det lite lugnt.
Jag gick ner i källaren och sydde ett par korgar till, blev så inspirerad efter den jag gjorde igår. Lika bra som att fylla påskägg med saker, kan man ju fylla en korg, som sedan går att använda till att servera bröd el dyl i.
Spinning-passet blev nästan en "nära-döden-upplevelse". Det var sjukt jobbigt! Och när vi körde sista tuffa låten för passet utbrast plötsligt den hurtiga ledaren; -ÅÅÅ, ni ger mig sån ENERGI, så ni ska få en BONUSLÅT! Nu kör vi 3 minuter snabba intervaller! TA I!!!
Efter dusch var det jag som la mig i solstolen med ljudboken!!
Väntade hem maken till lunch så jag hade dukat i solen, men dessvärre fick han datastrul och blev två timmar sen.
Tog en cykeltur till den trevliga butiken med närproducerat i Svartbäcken. Jag hade beställt varmrökt lax till påsk. Passade också på att handla honung, surdegskavring och fläskkotletter.

Inser nu att jag inte alls levt som jag borde (om man nu ska följa gammal folktro) för allt som svängde runt ökade Frälsarens pina. Jag gick på spinning, jag spann garn på min spinnrock och jag cyklade säkert 6 km. Och nu ska jag köra igång eltandborsten som snurrar runt, runt......

Häxorna lär ju vara extra farliga den här veckan också! Imorgon beger dom sig till Blåkulla!

För 18 år sedan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar