onsdag 23 april 2014

Där måsarna skriker sig hesa

Det gjorde dom visst i Magaluf, men faktum är att när jag cyklade över Fyrisån vid Kvarnfallet i eftermiddags, så skrek och skränade måsarna, som vore jag vid havet! Vet inte vad som tagit åt dom.
Kanske var det Ronja Röverdotters vårskrik!
Det utbrast nästan jag i när jag såg de fantastiskt vackra planteringarna som Uppsala kommuns trädgårdsarbetare satt ut på Gamla Torget i fyra jättestora betongkärl på rad. Det var en chockrosa blandning av hyacinter, ranunkel och löjtnantshjärtan. Mycket smakfullt och vackert!
Anledningen till att jag var på stan så här mitt i veckan, var att jag besökt ett nätverksmöte för slöjdlärare på särskolan. Vi höll till i Hemslöjdsföreningens lokal i S:t Eriksgränd.

Mellan mina lektioner idag, röjde jag ett skåp och fick tag i en lustig pressarfot som följt med symaskinerna vi köpte för ett par år sedan. Hade totalt glömt bort dessa "extrapressarfötter" som följt med i köpet. Jag var bara tvungen att pröva den;

                                            
                                                           Så här såg den ut

 
Och så här söta små blommor kunde man sy. För att piffa till det lite extra, sydde jag dit pärlor och paljetter i mitten av dom stora blommorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar