måndag 12 mars 2012

Tre saker att vara tacksam över!

Varje kväll när jag släckt lampan, innan jag somnar in, lägger jag ena handen på magen och den andra på bröstet och känner in andningen en stund samtidigt som jag tänker på tre bra saker som hänt under dagen och som jag är tacksam över att ha fått vara med om. Det har varit en ritual för mej i många år. 
Det började nog när barnen var små och inte kunde somna för dom låg och funderade på det ena och det andra. Tänk på tre bra saker som hänt idag och var glad över det. Ofta tyckte dom ju att inget bra hänt, men när man började prata om dagen så kom vi alltid på några saker som faktiskt varit bra, ibland bara små, självklara saker som att solen sken, du var frisk, du hade skrattat åt något roligt eller att det varit ett jättebra tv-program. Det finns faktiskt alltid något under dagen som varit bra och som man kan tacka för, det är ju de små händelserna som är värdefulla och som vi har omkring oss jämt som faktiskt är en stor del av livet.
Snart går jag i säng och då ska jag tacka för;   att jag var med yngsta dottern på utvecklingssamtal och hon kändes så målmedveten och mogen i samtalet, att middagen stod på bordet när jag kom hem kl 20.00 efter en lång arbetsdag, att vi tittade på underbara videofilmer på flickorna när dom var små och sjöng schlagerlåter alldeles nyss, filmer som legat bortglömda i många år!
Natti-natti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar