lördag 17 mars 2012

Personal shopper, kan d va nåt?

Idag var jag tvungen att åka ner på stan för att införskaffa skor. Till saken hör att det är bland det värsta jag vet! Hittar aldrig något riktigt bra. För det mesta tycker jag att allt är fult och hittar jag något snyggt par så brukar dom vara obekväma.
Är tvungen att ha inlägg i de flesta skor för att inte få ont, eftersom jag har så höga fotvalv, och det är inte i alla skor som det funkar. Men vinterkängorna börjar snart bli för varma, och det enda par jag hade som var ok förstörde jag i Thailand när mellansonen Johan ville visa oss en vacker ravin-en lätt promenad tänkte jag , men det visade sej bli en brant klättring uppför och nerför hala, slippriga och vassa bergskanter omgärdade av en rödbrun lersörja. Dom skorna blev sej aldrig lika efter den utflykten!
Så jag tog cykeln och trampade ner mot stan vid 10-tiden, med försök till en positiv inställning!
Fem timmar senare, kaffesugen och rätt trött efter att ha plöjt igenom Uppsalas alla skobutiker och provat säkert 25-30 olika par skor är jag nu hemma. Jag var tvungen att fixa mej en liten semla för att bli på gott humör.
Och ändå kom jag faktiskt hem med två par skor och ett par jeans. Men det är det att jag inte är 100% nöjd, inköpen blev lite av en kompromiss. Ett par "ta sej till o från jobbet skor" var rätt snygga, men inte jättesköna och aningen för stora så jag fick köpa till en slags mockastrip som ska klistras fast i hälkappan.
Ett par promenadskor i goretex som jag ska ha på mina stavgångspromenader i vår, rätt sköna men rätt fula också.
Jeansen var för halva priset men ändå dyra och jag behövde ett par eftersom ett par sprack i rumpan när jag satte på mej dom härommorgonen, men nu börjar jag undra om jag inte borde köpt ett par beiga vårbyxor istället.
Kanske skulle man skaffa en personal shopper!?
Men nu ska jag valsa runt med dammsugaren innan det är dags för lördagens core-pass. Och ikväll ska det lagas oxfile med chilibearnaise och hemmagjord pommes frites-då är nog mina "bekymmer" ur världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar