tisdag 27 mars 2012

Om Warbro kvarn

När jag tittade in på facebook idag medan fisksoppan puttrade på spisen så blev jag lite besviken. Jag var ju nere i Södermanland över helgen, och precis i söndags var det öppet hus på nybyggda Warbro kvarn, beläget mellan Katrineholm och Flen. Så himla synd att jag inte visste om det när jag var där i närheten, hade varit så kul att besöka.
I somras fikade vi i det lilla cafeet och köpte mjöl i butiken, precis bredvid den vackra gamla kvarnen. Nu har man byggt en ny och modernare utökad del vid Linds gård, inte så långt ifrån kvarnen, där ägarna också bor. Vi känner huvudägarparet, även om vi inte setts sedan dom studerade till agronomer i Uppsala på 90-talet.
Jag beundrar deras engagemang, dom har verkligen byggt upp en verksamhet från en dröm, från grunden och hela familjen hjälps åt med olika delar. Odlingen är inriktad på olika typer av ekologiskt spannmål, flera gamla sorter som t ex dinkel och nakenhavre. Hemsidan är också väldigt proffsig, kolla in på warbrokvarn.se, och man skriver också en läsvärd blogg "baka med ursprung".
Den här sortens företagsamma människor beundrar jag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar