lördag 10 mars 2012

Kulturlördag!


Idag har jag varit på en vernissagerunda! Perfekt sysselsättning för en marslördag när himlen är grå och marken slaskig!
Först på Kaleido där Adina Almen från Uppsala  ställer ut textila verk. Hon ska dessutom senare idag få mottaga Kaleidos stipendium 2012. En ung fräck rödhårig tjej med nosring som verkligen tänjer på gränser med textila tekniker. Fantasifulla skapelser inspirerade av naturformer.
Sedan vidare till Bror Hjorts hus där Lars Lerin ställer ut sina akvareller. Elva stora och nio små, så det  var ingen stor utställning men ack så naggande god!! Vilket ljus, vilket djup, vilka mästerverk! I synnerhet hans björkdungar och hans hus gillar jag skarpt!
Två konstnärer så långt ifrån varandra både i ålder och i uttryckssätt, men så roligt att få ta del av bägges!

Efter det cyklade jag hem och fikade med äldsta dottern och nu har himlen spruckit upp och solen tittar fram. Det får bli en stund på verandan innan jag ska cykla iväg på träning.
När jag var yngre och gick på vernissage blev man alltid bjuden på vin eller sherry, men idag var det bara lakritsbåtar-så vinet får jag väl korka upp själv ikväll och dricka till räkorna som jag lagt på tining på diskbänken. Framåt 21.30 väntar jag hem käre maken som nu varit borta en vecka, ska bli trevligt att få hem honom igen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar