söndag 25 mars 2012

Långsamhetens lov

Långsamhetens lov av och med Owe Wikström har jag lyssnat på i bilen under helgen. Först tyckte jag att den var jättebra, men sista kapitlen blev som en upprepning och rätt seg tyckte jag. Kanske missade jag någonstans innebörden.....
Bilade till Eskilstuna igår. Kursen var bra och jag fick lära mej mycket om skolans broderimaskin som jag inte kunnat förut. Dessutom köpte jag mej en ny symaskin privat! Min egen är från 1981, köpt när jag gick utbildningen, den är bra men begränsad, tycker att jag kanske bör vara lite uppdaterad med tanke på mitt yrke! Sedan bilade jag till Sannerby när skymningen sänkte sej och solen färgade himlen eldröd. När jag parkerade på ladugårdsbacken och öppnade bildörren stod jag bara och njöt en lång stund. Av den röda himlen över vattenspegeln, över tystnaden som endast bröts av fågelsång och av 5 stora betande dovhjortar på åkern. Snacka om långsamhetens lov!!!
Idag åt vi en lång frukost och sedan blev det promenad och vi plockade lite tussilago, Jag kunde inte gå den ronda som jag tänkt, eftersom det var alldeles för blött och sankt, så jag tog en lång runda i skogen istället och bröt mej lite påskris. Väl tillbaka  i stugan klippte jag håret på min moster medan min favoritkusin lagade till en god lunch.
Var tillbaka i Uppsala vid 17-tiden, packade upp, satte på en tvättmaskin och tog ett bad medan käre maken lagade middag.
Så visst har jag njutit långgsamhetens lov!!
I

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar