fredag 26 juli 2024

Olika barn leka bäst?


 Fredags-drinken; Spicy Margarita, avnjöts efter eftermiddagspromenad med hund och så en dusch på det.

Varmt och skönt och vi satt ute i trädgården och njöt. Maken pladdrade på om Uppsalakidnappningen 2011, han hade lyssnat på en podd. Han lyssnar för övrigt väldigt ofta på olika poddar, om allt mellan himmel och jord. Och i sommar har han varje dag lyssnat på Sommar i P 1, ofta tar han på sig hörlurar och går en promenad eller tar en cykeltur under tiden.  Sen får jag en resumé vid middagsbordet, så jag behöver inte lyssna själv. Vi lyssnade dock tillsammans på Lasse Åberg när vi åkte bil,  och idag lyssnade jag på Birgitta Ohlsson, vilken jag hört av flera skulle vara så bra. 

Annars är jag inte så mycket för att lyssna på poddar i hörlurar. När jag är ute och går (vilket ju blivit extremt mycket nu medan vi haft lilla vovven) så vill jag bara höra ljuden runtomkring och vara ensam med mina egna tankar. 

Har hört/läst att en människa tänker omkring 65 000 tankar varje dygn, men att ca 95 procent av tankarna man hade igår var samma som i förrgår. Det låter ju inte som utveckling direkt. Men då kommer följdfrågan; måste man utvecklas hela tiden? Jag blir trött och less på att lyssna för mycket på prat och prat. Har jag hört en podd så behöver jag landa i den och fundera tillbaka på det som sades. Jag orkar inte höra på något nytt direkt efter, vilket maken kan göra. Han kan lyssna på fler olika poddar om helt olika  saker, direkt efter varandra. Där är vi olika.

Men olika barn leka bäst.... Eller hur var det??

Nu ska jag ta några dagars skärmfri tid. Återkommer i augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar