torsdag 4 juli 2024

Du som kan; lev dina vill!

Rubriken kommer från Pia Eriksson, med instagramkontot Korsdragspoesi, som jag följt ett bra tag med stor behållning. Därför blev jag så glad när jag fick se några av hennes citat/poetiska text-strofer brända i trä på blomlådor i Leksand.
Vi bilade ju till Insjön i tisdags och började direkt (nåja, efter fika med nybakat bröd och ljuvliga kanelbullar) med att bege oss på cykel-utflykt, via Leksand och till tomten på Hjortnäsheden, där dotter och svärson ska bygga hus. Strax nedanför den tomten ligger ett fint litet bad, så efter inspektion av tomt blev det en simtur i Siljan. Det var bara lilla Majken som fick hålla sig på land, och vi turades om att sitta med henne. Hon nöjde sig glatt med att tugga på tallkottar!


En spännande budgivning pågår i dagarna, och rätt var det var så ringde mäklaren, och vi fick hoppa av cyklarna så att dottern fick ta emot samtalet.


Någon nitisk reporter på Falukuriren hade fått nys om försäljningen och kom i måndags för att göra ett reportage om huset. Det är ett hus med anor från förra sekelskiftet, byggt 1909 av en av grundarna till Åhlén & Holm, (nuvarande Åhléns).
Det låg högst upp på web-sidan och hade en liten ruta även på förstasidan i Falukuriren idag, och artikeln var riktigt lång och med flera fotografier.



Budgivningen har gått strålande, Från att mäklaren sa att inga hus i Insjön går över 3 miljoner, så utgångspriset var 2995 000. (Hade detta hus legat i Uppsala så hade man kunnat sätta en etta framför tvåan....) Men intresset har visat sig vara enormt och det är 8 budgivare som "slåss", så f n har priset gått upp med 1, 5 miljon kronor, och än verkar dom inte vilja ge sig.
Dottern som inte trodde att dom ens skulle få utgångspriset......

Vi är tillbaka i Uppsala, i vårt lilla radhus. Maken har såpat altanen, jag har veckohandlat och håller på att koka svarta vinbärs-sylt, på bär från 2022! Tänker fortsätta med att koka rabarbermarmelad, årets rabarber växer så det knakar!

Och ja, jag lever mina vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar