lördag 20 juli 2024

Tack Gode Gud för Eye-patches!

 Det blev inte riktigt som det var tänkt igår. Jag skulle ju hämtat son med familj på Arlanda kl 21.30 och maken var på fotboll. Planet visade sig bli 3 1/2 timme försenat och när maken kom hem från matchen var han så uppe i varv att han sa att han skulle hämta. -Jag kommer ändå inte att kunna sova efter den här matchen, sa han. Först protesterade jag lite lamt, eftersom det var jag som lovat. Men ihärdig var jag inte, så jag gjorde mig iordning och gick i säng vid 23-tiden. Vaknade dock efter en knapp timme och kunde inte somna om. Kl 02.00 hade maken kommit hem och kröp ner vid min sida. Sen låg vi där och var klarvakna tillsammans, vet inte hur länge. Kändes inte som jag sov på hela natten. Klockan 8 gav jag upp och steg upp och styrde iordning plätt-frukost och svart kaffe. Och efter en blick i spegeln, öppnade jag kylen och satte på mig mina Eye-patches som jag fått i present av dottern. Tack Gode Gud för eye-patches. När man ser sig i spegeln efter en tuff natt och är alldeles svullen under ögonen, då finns det inget skönare än att ta på dessa små mirakel-kurer. Det svalkar, det återfuktar och det stramar upp. Jag går med dom på en halvtimme-timme och sen inbillar jag mig att det hjälpt och att jag ser piggare ut!


Så pass pigg att vi efter frukost packade badkläder och bilade ut till Wiks slott och sammanstrålade med son och barnbarn för en bad- och strand-dag. 


Det var mysigt att hänga med barnbarnen och se deras framsteg i vattnet, och det var ljuvligt att få simma. Jag var i flera gånger och simmade runt riktigt länge varje gång. Wik är ett fint ställe; lagom stort med rejäla bryggor, inhägnat där man kan få utrymme att simma och så vacker miljö runt slottet. Under juli månad kör dom musik-kvällar, och jag fick lust att åka dit i veckan som kommer, äta på restaurangen och lyssna på levande musik. 

Nu har jag duschat av mig sjövattnet och ska förbereda en varmrökt lax-sallad och korka upp en flaska rosé-vin.
Så trots en jobbig vaknatt; tänk vad eye-patches och en simtur i Mälaren kan göra för en människa!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar