måndag 15 juli 2024

Har du sett Herr Kantarell?

Ja, maken mötte honom. Fast om det var i en enebacke, det vet jag inte. Jag vet bara att, när jag tog cykeln för att åka och vattna hos dottern, så tog maken cykeln för att trampa ut och kolla "blåbärs-status".
Och när jag sen kom hem, så var det inte blåbär han satt och rensade, utan gula kantareller! 5 liter hade han fått med sig hem.


Och smörstekta kantareller med parmesan och persilja, på en knäcke-macka. Det måste vara bland de bästa förrätterna som finns!!


Sen blandade jag till varsin Espresso-Martini till dessert. Vardagslyx, det får man unna sig ibland!
Däremellan hade vi ätit torsk.
Och hur konstigt det än låter, så har vi till middagsbordet suttit och pratat om jul-firande idag. Det gäller att ha framförhållning!

Men lilla vovven lever endast i nuet! Och i detta nu, står hon och gnäller vid trapp-avsatsen på mellanvåningen. Hon klarar (stundvis) inte av att gå uppför trappor....
Den här gången så har maken och jag kommit överens om att hon INTE ska få sova i vår säng! (tja, alltså, det är nog mest maken som "kommit överens" om jag ska vara ärlig.....). Men dels är det väldigt varmt i sovrummet under sommarhalvåret. Dels hårar hon mycket just nu. Dels är jag rädd för fästingar, som hon lätt drar på sig i högt gräs under våra promenader)
Nu är det fjärde natten som vi kämpar. Har ställt in hennes favorit-bädd vid fotändan av vår säng, men hon ställer sig alltid och gnäller på min sida av sängen. Jag säger till henne, vänligt men bestämt, att nu får du gå och lägga dig i din korg. Hon fortsätter gnälla. När tillslut maken tröttnar och säger till, ja då blir hon tyst och går och lägger sig i sin korg.
Sen vaknar hon flera gånger per natt och samma procedur upprepar sig.
Såklart att hon ger sig på mig, som hon vet är vek och lätt ger efter.
Men jag tänker vara envis den här gången.
Inte sover jag så bra när hon är i sängen.
Fast inte sover jag så bra när hon står bredvid sängen och gnäller heller....


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar