söndag 14 juli 2024

Än är det mycket sommar kvar!

Kanske var det dagens väder som fick mig att planera ytterligare ett höstprojekt (ni som läste igår, såg kanske att jag planerat att experimentera med lite olika sorters likörer framåt hösten).
Det har regnat mycket i natt men var uppehåll när jag gav mig ut på förmiddagspromenaden med lilla vovven. Hon går oerhört långsamt nuförtiden, men idag gick hon långt, och var mycket bestämd med var vi skulle gå, och hon fick som hon ville. Det var bara det att det började falla ett väldigt "fint", lätt regn. Små, små droppar, men väldigt många. Ungefär som dimma, fast blötare. Jag hade visserligen en regnjacka, men om byxorna/mina ben, och fötterna/mina skor, blev jag genomblöt! Och eftersom vi var på andra sidan stadsskogen, så hade vi en bra bit hem!
Det var bara att frottera hund och sig själv och byta kläder. Sen fick lilla vovven ligga i yllefilten i soffan och jag startade upp ett nytt projekt. 


Jag grävde bland mina tyg-gömmor och plockade fram sådant som jag ev kan använda. Det behöver "ligga till sig" och jag behöver fundera innan jag vet om det kommer att bli som jag vill.


Sen tog jag fram min tjocka skissbok och började skissa och beräkna. Tanken är att jag ska sy ett lapptäcke till "gäst-dubbelsängen" i källaren. Jag har inget överkast som räcker till för närvarande. Men nu har jag en plan, jag har mått och storlek på mönsterformerna klara för mig. Och jag har lusten till att börja sy, det var ett år sedan sist jag sydde ett lapptäcke, när yngsta barnbarnet fick sitt. Har dock aldrig sytt ett sådant här stort, så det blir spännande!  Men som sagt, tygerna måste få "ligga till sig", nu har jag tagit gamla lakan, gardiner, klädestyger och stuvar från gömmorna. Jag vill att det ska vara tyg som redan finns, så att det blir ett återbruk, men kanhända behöver jag komplettera, för det ska ju passa ihop också! Jag är i alla fall i startgroparna och det känns roligt.

Men det betyder inte att jag längtar till hösten. För än är det mycket sommar kvar! Och jag älskar det!

Till exempel så har äldste sonen bjudit hem oss på pizzakväll, och det kan jag aldrig tacka nej till, för han gör dom godaste pizzorna jag vet!! Sen ska det visst tittas på EM-final i fotboll, men jag tror att jag hoppar det och går en kvällspromenad med lilla vovven istället. Minns när vi var i Spanien, samma sommar som min mamma dött, då var det em-final och Spanien mötte Nederländerna. Maken och döttrarna trängde sig in på en sportbar för att titta, medan jag gick längs strandpromenaden i den mörka, varma medelhavsnatten. Det gick inte att ta miste på vilka som vann..... Oj, vilket liv det blev! Jag minns också 2004, när jag och döttrarna var tillsammans med en väninna, hennes dotter och bästa vän på Kreta och Grekland mötte Portugal och vann em-finalen. Oj, oj, oj-då gick det inte att sova på hela natten. Vilket liv det blev! Bilar som tutade, trumpeter, skrik, skratt och skrän-det ville aldrig ta slut. Det var förresten glada miner i går kväll när både maken, äldste sonen och barnbarnet kom hem efter matchen och var alldeles hesa, efter allt skrikande. Då var det fotboll och Sirius mötte Gais och vann. Jo, jo - det är mycket känslor i fotboll....

Och som sagt, än är det mycket sommar kvar!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar