måndag 8 juli 2024

Om åldrar


Luktärtorna doftar ljuvligt, och jag njuter av min stund, med ett glas rosévin och min stickning, sen eftermiddag i trädgården! Tänker tillbaka på morgonens telefonsamtal med yngsta dottern, där vi kom att prata åldrar.

Det började med att hon frågade om vi kunde tänkas ha hennes hund här, medan hon är bortrest 14 dagar på semester. Eftersom jag hört att lilla vovven varit lite risig i magen nyligen frågade jag hur hon mådde, och fick till svar att -"Hon har blivit gammal och gnällig".  Hon orkar inte gå så snabbt på de dagliga promenaderna, och hon pockar på uppmärksamhet och sällskap när hon är inne, dessutom hårar hon extremt mycket, trots att jag klippt pälsen och borstar henne varje dag. Ingen bra marknadsföring för att lämna bort henne direkt, men det är klart att hon får komma hit. Vi kan vara gamla och gnälliga ihop, tänker jag.

Sen fortsatte vi prata om vad som gjorts sedan vi sist sågs, och bl a hade dottern träffat gamla skolkamrater, där en visat upp sitt första barn och en annan var gravid. Jaha, blev du lite sugen på bebis, undrade jag. -Nej herregud, jag känner mig mentalt som 22, det är långt ifrån bebislängtan! 

Till saken hör att hon nästa år fyller 30! Hon hade pratat med jämnåriga väninnor om att planera en gemensam resa till Las Vegas. Och nu följer tre veckors semester med födelsedagsfester, Båstad och tennisveckan, solsemester i Spanien och båtveckan i Öregrund. Livet är en fest.....

Låt oss leva som om det är just så jämt! Oavsett vilken ålder vi befinner oss i. Visst får man känna sig gammal och gnällig emellanåt, men tänk på att inte fastna i det! Livet är för värdefullt för att fastna i gnäll-träsket. Släpp fram glädjen, nyfikenheten, tacksamheten.

För luktärtornas doft, rosévinets smak, sommarvindens prassel i lövkronorna, min stickning som växer maska för maska, alla dessa små saker tillsammans gör livet så storartat. Oavsett vilken ålder man befinner sig i!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar