måndag 1 juli 2024

Lite sömnad, om en bok och lindens ljuvliga doft


Idag har jag suttit en del vid symaskinen! Hade lovat blivande sonhustrun att bistå med lite ändringshjälp till hennes sommargarderob, så hon dök upp på förmiddagen och jag fållade byxor och en silkig långklänning. Sen fick jag en påminnelse från yngsta dottern igår. Hon har nämligen fått en stuvbit av ett italienskt skjort-tyg från sitt arbete. Det är sytt damblusar/skjortor i det, som i detta nu är med i sommar-rean. Hon vill ha ett par vida byxor till Spanien-semestern om några veckor. Tänkte att det var lika bra att få dom gjorda. Så jag tog och ritade mönster från ett par "mys-byxor" som jag själv trivs väldigt bra i. Som tur är, har vi lika storlek. Jag har bara blivit lite kortare än vad hon är, och så har jag inte lika markerad midja längre. (Jag menar, det jag krympt -4 cm- har ju måst ta vägen någonstans, så det är en liten valk i midjan....). Sen behövde jag cykla ner på stan för att köpa midje-resår. Det passade bra, eftersom jag fått sms från biblioteket om att min beställda bok kommit,


Del tre i trilogin som Karin Härjegård skrivit. De två första läste jag med behållning, och nu ser jag fram emot del tre. Här ligger den redo på mitt nattduksbord!
När jag var påväg hem från bibliotek och sybehörsaffär, så hade mitt framdäck slut på luft, så jag fick vackert gå uppför universitetsbacken. I ögonvrån såg jag någon som stod med galgar med kläder och någon som fotograferade en kvinna vid universitetsbyggnaden, och jag tänkte att det kanske var någon examensceremoni. När jag plötsligt hör; -Mamma!  Det var yngsta dottern som stod med fotomodell, fotograf och ett par kollegor och gjorde höst-fotografering av skjortor!
Och där kom jag i en gammal urtvättad t-shirt med små hål (som jag övertagit av samma dotter) och ett par linnebyxor med knän, osminkad och med rufsigt hår. 
Inte så fashionabelt kanhända, men "de vackra modell-människorna" utbrast "Åååå, så gulligt", när dottern presenterade mig. 
Vad som var gulligt förstod jag inte riktigt, men jag får väl försöka se det som en komplimang.

Ikväll ska vi äta rester, så maten är snabb att fixa. Maken har hållt på att slipa trapp-räcke hela dagen, och tog en cykeltur nu ikväll.
Imorgon far vi till Insjön.
Återkommer i slutet av veckan!

PS: Något som är alldeles, alldeles underbart, är att lind-träden blommar, och den doften är bland det bästa jag vet! Hela staden doftar ljuvligt!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar