söndag 30 juni 2024

Sista juni!

 Den första sommarmånaden är till ända!

I dag samlade vi barn och barnbarn (med undantag för en familj) på en sommarlunch, innan alla sprids åt på olika semestrar. En sommarlunch som fick dukas inomhus pga rådande väderlek. Regnet öste ner på eftermiddagen och ska så fortsätta in i natt. Regn behövs, så det är väl bra. Men när det var som livligast, hade nog vi vuxna önskat att barnen hade kunnat springa iväg på fotbollsplanen eller upp i skogsbacken, spela kubb eller roa sig med andra utomhusaktiviteter. Nu blev det istället utklädningskläder som lockade, någon form av tagare, pianospel av varierande slag och skrik-tävling.  Vi, som satt kvar vid matbordet för att samtala, fick bara intala oss att det är underbart att umgås!

Och visst är det!


Temat var libanesiskt. Jag hade gjort köttfärsbiffar med allehanda kryddor i, paprika-röra, aubergine-röra, yoghurtsås, hummus, tabbolueh. fattousch och bakat orientaliskt tunnbröd. 
Efter allt hackande fick jag t om en blåsa i tumgreppet! Maken fick stå ute i regnet och grilla köttfärsbiffarna.

Anledningen till min huvudbonad, är faktiskt inte ngn form av hijab. Jag hade nytvättat hår, och tycker det brukar lossna strån efteråt. Ville inte att det skulle hamna några hårstrån i tunnbrödet jag stod och kavlade...


Hann aldrig fotografera, så det får bli två skärmdumpar från snap-chat, som jag skickade till den dotter med familj som inte kunde närvara.
Men det var gott och trevligt, om än intensivt.
Dock, konstaterade maken och jag, att den här formen av bjudning, Dvs en söndagseftermiddag, är perfekt för familjesammankomster. Då vet man att alla måste hem i rimlig tid, för att vardagen stundar, så man hinner plocka undan och diska, och få en liten kvälls-stund för sig själv, att landa i. (Och att dricka upp vinslattarna) innan man ska gå i säng.

Och imorgon ska vi vända blad på almanckan. Då är det första juli!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar