lördag 1 juni 2024

Första sommardagen!


 

Var glad min själ åt vad du har;

nu har du hundra sommardar och detta är den första!

När solens lopp sin ände tar så har du nittionio kvar, och någon blir den största.

Giv noga akt på var du står, i morgon är med ens i går,

det går så fort att vandra.

Lägg märke till att vad du får är hundra sommardar per år,

i morgon är den andra....

Ja, den här dikten har jag skrivit om och om igen, just den första juni. Precis som den heter, 1 juni. Och den passar så bra och är så enkel men så klok och sann!

Vill bara tala om att min allra första sommardag 2024 kunde inte varit bättre!

Startade dagen med att maken och jag cyklade till Vårdsätra med medhavd frukost och badkläder. Det blåste ljumma, sköna vindar och vattnet var så skönt. Simbart! Frukosten smakade alldeles förträffligt i solskenet efteråt och vi stannade ett par timmar och läste tidningen och bara njöt.

Väl hemma tog jag en iskaffe och fortsatte läsa min bok i solen innan det var dags för en dusch och lite ombyte. Vi skulle på konsert på Brasseri 21, där min duktige bror -Leif Österlund- tillsammans med några andra musiker kompade kören Tonprakt.  Väldigt omväxlande musikprogram med allt från Hasse och Tage till Queens och Beatles. Vi hade trevligt sällskap med goda vänner och sen kom min syster, så vi beställde in varsin lunchmacka och satt kvar och språkades vid ett tag. Det rustades och iordningsställdes inför Sirius-matchen på Arena-torget, och jag hade lovat passa barnbarn så att sonhustrun och ett äldre barnbarn skulle kunna se matchen, så jag cyklade hem till dom medan maken stannade kvar med goda vänner. Han skulle såklart också se matchen. Själv hade jag full aktivitet på lekplatsen, vid sidan om badkaret och därefter vid middagsbordet, när middagen (med pasta och makaroner) drog ut på tiden.

Sirius vann med 5-1 över Norrköping, så det var glada miner när sällskapet återvände strax före klockan 20. Och nu blir det en skön, ljum, härlig utesittarkväll på altanen tillsammans med maken.

Om denna dag sätter ribban för sommaren, så kommer den att bli fantastisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar