torsdag 20 juni 2024

Mini-resa med barnbarn


Tänk att få känna sig väldigt, väldigt liten....


.... eller väldigt, väldigt stor!

Eller det bästa av allt; att få känna sig väldigt, väldigt glad! För den känslan har vi nog haft alla fyra, farfar, farmor och två av barnbarnen, när vi nu varit på en liten mini-resa i dagarna tre. Först till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Jag har varit här två gånger tidigare då våra egna barn var små, och vi tyckte det var jätteroligt och fint på alla sätt. Men nu, så här 29 år senare, så har dom verkligen överträffat sig själva. Vilket fantastiskt ställe! Man kan tycka att det blir lite dyrt, men jag tycker att det faktiskt är  värt varenda krona, man får så mycket för pengarna, och jag fattar att det måste kosta att driva en sådan här anläggning. Vi övernattade i stugbyn som byggts intill parken, och bara den är värd ett besök. Ett gammeldags Vimmerby med småstadens charm och så genomtänkt in i minsta detalj. Dagen efter var vi i parken när den öppnade klockan 10 och så var det bara att gå emellan fantastiska halvtimmeslånga föreställningar, fascineras av de fina miljöerna och de roliga lekplatserna.


Endast kortare uppehåll för att äta pannkakor och glass! När dagen var slut bilade vi till Linköping.


För i Gamla Linköping finns Lasse-Majas deckarhus, där vi bokat tid för att få lösa Campingmysteriet. I två timmar fick vi springa runt i olika rum där vi fick olika utmaningar som tillslut skulle leda fram till att finna en skurk. Det var väldigt välorgansierat och genomtänkt, och barnen hade roligt. Vi hade i förväg fått skicka in vår lilla grupps namn, och blivit ombedda att ha något kännetecken, varför 9-åriga Jennifer och jag hjälpts åt att sy likadana hattar. Se bara så fina vi blev!

Vid 18-tiden igår lämnade vi av barnen hemma hos sina föräldrar. Jag åkte och handlade midsommarmaten och maken packade upp.
Sen var det ganska skönt att slippa pannkakor, hamburgare och korv, så på kvällen blandade jag en varm sallad och stekte lätt upp en färsk tonfiskbit.
Idag tog vi sovmorgon.
Men nu är tvättmaskinen igång, maken är iväg på golfbanan och jag ska förbereda lite midsommarmat.
Idag är också sommarsolståndet och allt är vackert och ljuvligt i naturen.
Det känns därför rätt så bra, att inte hänga vid några datorer, och jag gör ett litet skrivaruppehåll igen.
Glad Midsommar alla!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar