lördag 29 juni 2024

En dag i taget!


 Jag pratade med äldste sonen på telefon idag. Han frågade vad vi har för planer under semestern. 

Jag berättade att vi numera inte behöver planera in något just i juli, när alla andra har semester. Vi bestämmer vartefter tiden går, efter hur vädret blir, efter åt vilket håll vindarna blåser, efter hur känslan i kroppen är och helt enkelt efter vad vi har lust att göra! 

Och när jag sagt det insåg jag vilket otroligt privilegium vi har, maken och jag. Så lyckligt lottade vi är som kan leva så!!

I morgon har jag samlat familjen till en sommarlunch, innan alla far iväg på sina semestrar. För alla mina barn har sina semestrar i juli, och sprids åt olika håll. Nåja, riktigt alla kommer inte, dottern med familj i Dalarna, har visning på sitt hus imorgon, och fullt fokus på det. Vi funderar på att åka upp och umgås med dom i nästa vecka istället, och bjuda på lunch eller middag hemma hos dom, Kanske blir det sista gången i det vackra huset?! Men vem är jag att sörja det? Får vara tacksam för att jag fått vara i det ganska mycket under fem års tid ändå.

Idag har jag tillbringat mycket tid i köket, för förberedelser till imorgon. Men middagen slipper jag, för nyss blev vi hembjudna på lördagsmiddag hos goda vänner. Sådana spontaninbjudningar är trevliga!

Och nu var det längesedan jag skrev några klokord från Sofia Sievertsdotter, så här kommer det några;

Om sommaren blir färgläran levande. Varje millimeter dånar av skönhet. Om sommaren tar vi sats och fyller på vår inre lykta., Om sommaren hjälper vi varandra att växa i storslagenhet. Låt mig bli till en del av den perfektion som pulserar här och nu.

Och så fortsätter jag att leva en dag i taget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar