måndag 10 juni 2024

Barn-barns-dagar


Så har vi firat nationaldag i Björklinge, på Parksnäckan, i Stadsträdgården och på Summer Zone vid Studenternas.


Vi har uppvaktat en megaduktig student i Västerås.


Vi har legat i tält.


3-åringen var bjuden på sitt allra första kalas, och farmor fick stanna kvar med alla de unga föräldrarna och berätta små trevliga anekdoter om "Ekeby förr i tiden"....

Och vi har haft otaliga duster med 5-åringen, som är en alldeles förtjusande liten gosse, med kort stubin och drama-queen-maner! Även 3-åringen visade tendenser, men där har det inte hunnit bli lika utstuderat ännu. 8-åringen har en mer avslappnad inställning till livet, och han har ett otroligt tålamod med sina småsyskon.

Ja det är underbart med ungar - men det kan inte hjälpas att det också var underbart klockan 20.30 igår kväll, när maken hämtat föräldrarna på Arlanda och vi cyklade hem och satte oss i soffhörnet med varsitt glas rödvin och ett par goda ostar och vi fick tala i normal samtalston utan att bli avbrutna, utan att behöva spela spel, sjunga en sång, rita eller läsa sagor!

Nu i eftermiddag har jag farit runt och "sanerat" bort alla små kladdiga barnhandsavtryck på dörrkarmar, stolar, bord, fönster och trappräcken. Och när jag ändå höll på så tog jag och tvättade ur alla köksskåp. Det har varit ett bra väder för det idag, med täta regnskurar, låga temperaturer och kraftiga vindbyar.  Regnet behövs verkligen, men blåsten, är den nödvändig? 

Men det är bara att "gilla läget" och njuta av grönskan och de ljusa kvällarna inifrån vardagsrummet.  Och jag ska laga till en risotto med ramslökspesto, som jag fick i present av mina äldsta barnbarns mormor, som var på besök hos oss igår. Det ska bli spännande att smaka! Tinat lite räkor och lagt en vit chardonnay på kylning också. Får ju lov att bli lite "helgmat" på en måndag nu, när helgens middagar blev "barn-anpassade" med hamburgare, soppa och plättar och korvgryta.....



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar