måndag 3 juni 2024

Medan lärkorna kvillrade och grannen klippte gräs.....

Aldrig någonsin tidigare, har jag så här tidigt på säsongen, köpt och planterat sommarblommor! Brukade vara en syssla som fick "inleda sommaren", typ,  veckan före midsommar, "back in the days" när jag jobbade. Men nu har vi varit hemma i 20 dagar, efter den underbara resan till Cornwall, och vi har haft sommar hela tiden. Idag var det utlovat regn, men det blev bara mulet och blåst, regnet höll sig österut.
Kände i jorden, när jag idag ägnade trädgården lite uppmärksamhet, att det verkligen behövs regn. Jorden är snustorr. Inte en endaste liten mask fick jag upp medan jag grävde och stod i!


Sen kan jag tycka att det är konstigt, att när man är på besök i handelsträdgården, och man fyller korgen med plantor, just då, ser det så mycket ut! För att inte tala om summan som kassörskan nämner, när hon scannat alla plantor...... Men så kommer man hem, och börjar sprida ut nyheterna. Ja då plötsligt, är det bara "en droppe i havet"!

Jag kände mig svettig och smutsig, efter dagens trädgårdsarbete, så det blev en lång dusch (trots att jag duschade efter gymmet i morse) och sen tog jag itu med att färdigställa min vintermössa! Den är färdigstickad, och jag fäste trådar och pratade i telefon, allt medan jag sippade på ett glas rosé. Sommar-sysselsättning, allt medan lärkorna kvillrade i luften och grannen klippte gräs....

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar