fredag 31 maj 2024

Tillbaka i stan

 I går kväll kom jag tillbaka till Uppsala, efter fyra dagar i Insjön! Jag behövde komma dit den här årstiden för att "ta farväl" och för att hjälpa till litegrann. Det är nämligen så att dottern och svärsonen ska lägga ut sitt hus (MITT FAVORIT-HUS) till försäljning. I tisdags skulle fotografen komma, så jag behövde passa barn och hund inför "styling" och under själva foto-sessionen. Och som hon for runt i måndags kväll och tisdags morse, dottern. Duracell-kanin gånger tio....... Alla spår av barn och hund bars ut i garaget, huset pyntades med blommor både ute och inne. Fönster och duschdörrar putsades in absurdum. Kuddar puffades. Bord dukades osv, osv.




Själv  försökte jag hålla mig undan och inte "tycka så mycket", även om jag kom med en del inlägg, när hon bad om min åsikt! Annars tog jag hand om barn och hund. Efteråt träffade jag på fotografen som berömde dottern för att det var så otroligt bra iordningställt, det hade varit en fröjd att ta foton, och han blev själv sugen på att flytta hit!"

Annonsen kommer snart ut, och visning blir den 30 juni. Visst känns det lite vemodigt, med tanke på att jag trivts så otroligt bra i detta hus, men det blir spännande att följa nästa projekt, nämligen bygga nytt hus! Dom har köpt en tomt med utsikt över Siljan, strax utanför Leksand.

Man skulle ju önska dom, och alla andra människor en sådan här;


Men som en vän till mig sa; Tror du inte det skulle bli lite långtråkigt?
Kanske det är så att vi behöver hela registret av känslor och tillstånd i världen, för att vara hela som människor.....
Just den här, fann vi idag i Gamla Uppsala Kyrka. Maken och jag cyklade iväg för att förtidsrösta och tog med kaffe och bulla i ryggsäcken för att passa på att ta en cykelutflykt efteråt. Vi trampade till Gamla Uppsala och gick runt med en app där man kunde gå runt med mobilen och se hur det sett ut under Vendeltiden på olika platser runt de gamla gravhögarna i Gamla Uppsala. 
Nu har vi hållt på att rensa i trädgården och jag har klippt håret på maken, skönt att göra utomhus, så slipper man dammsuga inomhus. 
Värmen är ljuvligt skön och jag ska gå och marinera entrecote och ta fram grillsparris till kvällens middag.
Det är inte så dumt att vara tillbaka i stan igen!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar