fredag 24 maj 2024

Maj är Makalöst Magnifik och Magisk!


 


Vi fick en helt fantastisk dag i Stockholm i går! Tog SL-tåget vid 10-tiden till Solna, där vi bytte till Tvärbanan och åkte till Sundbyberg, och det blev vår utgångspunkt för vandringen. Startade med Marabouparken, en för mig osedd pärla och så fortsatte vi längs Bällstaån och vidare hela vägen in till Kungsholmen. Där fortsatte vi runt, med stopp för fika vid Karlsbergskanalen, varsit glas vin vid Solstugan invid Tranebergsbron och så kl 17 hade vi bord bokat på en liten kvarterskrog invid Piperska muren "Spisa hos Helena". Maken hade ätit där för många år sedan, den har funnits sedan 1996, och vi fick både bra service och fantastiskt god mat! En köttbit som riktigt smälte i munnen och en riktigt bra Nebbiolo därtill.  Ja, så blev det lagom att gå sista biten till Stockholms Stadsteater för teaterföreställningen Jussi. Den har fått väldigt bra recensioner, och jag tänkte att det skulle vara spännande att veta lite mer om den store operasångaren. Men jag måste säga att jag inte var lika imponerad som recensenterna. Det var ganska rörigt med många hopp fram och tillbaka i tiden, och man fick snarare fler frågor efter föreställningen, än vad man haft innan. Men det kanske bara var jag, som inte fick med eller förstod "det konstnärliga uttrycket"....
Vi åkte SL tillbaka till Uppsala, och det var fullsatt på tåget, vi hamnade mitt emot en trevlig prick från Gävle så resan gick snabbt. Och kvällen var ljum och doftade gott när vi cyklade hem runt midnatt.
Det var dock svårt att sova efter dagens alla intryck, så i morse försov vi oss, när vi skulle till gymmet. Men nu gjorde ju det inget alls, allt blev bara lite förskjutet.
Jag har städat huset, maken har pysslat om alla tomatplantor. Jag har också marinerat en köttbit, kokat rabarbersirap och förberett lite till kvällens middagsgäster ska komma. 
Ikväll blir det grillat! 
Lite text från mitt Instagramkonto:
Månaden Maj är allt annat än medioker! Nä, Maj är Makalöst Magnifik och Magisk, och jag blir närapå Mållös av allt som är Mest Möjligt! Munter när jag och Mannen i Mitt liv drar iväg på utflykter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar