onsdag 22 maj 2024

Virka och verka.....

Jag kan tycka att det är lite konstigt, att nu när jag har all tid i världen, så hinner jag plötsligt inte gå in och skriva på bloggen varje kväll. Jag menar, det hann jag ju alltid när jag yrkesarbetade!
Men alltid är det något annat som kommer emellan.
Som i måndags kväll, ganska sent, fick jag ett sms från yngsta dottern;  Mamma, kan inte du virka en top till mig? Jag ska på AW i Stockholm på fredag, det är tema Ibiza och jag behöver verkligen något som liknar dessa. Och så skickade hon två inspirationsbilder. Jag svarade direkt; Nej, det kan jag inte. Då kontrade hon med tre stycken tok-gråtandes emojis.
Och så gick min hjärna igång och jag började fundera. Ja, men jag kanske hinner ändå, vore det inte lite skoj?!
Så då svarade jag, en liten stund senare, att jag kanske kunde göra ett försök. Men jag lovar inget. Och genast fick jag en hjärt-emoji tillbaka.


Morgonen efter botaniserade jag bland mina bomullsgarner och spetsar och började prov-virka.


Jag virkade och virkade, ända till klockan 13.30, när jag stämt träff med en f d kollega på Café Linné, för en fika -som varade i tre timmar! Sen fortsatte jag med virkningen långt in på kvällen, satt ute på altanen och smuttade på ett glas rödvin.
I morse, efter gym och frukost fortsatte jag, ihärdigt virkande hela dagen. Och efter middagen cyklade jag hem till dottern för att mäta av axelbanden och sy till rätt längd.


Så här blev resultatet. Hon ska ha en annan bh under, som är hudfärgad och axelbandslös. Nöjd blev hon, även om jag själv kände att jag kunde gjort ett betydligt bättre arbete om jag bara fått lite mer tid på mig!  Samtidigt erkänner jag att det faktiskt var ganska kul att få fria händer på ett dylikt projekt. Dottern tyckte att vi skulle göra affärer av det här. Det är jättetrendigt med virkat just nu, som hon sa. Dom här kan du sälja mamma.  Men nej tack, där i finns inget intresse! Gråtemojis eller ej!


Nu ikväll har jag spenderat kvalitets-tid med mina  f d slöjd-lärarkollegor på 7 Flaskor. Ikväll kunde vi sitta ute och njuta av försommarkvällen. De ståtliga kastanjeträden längs Kungsgatan blommade för fullt och massor av glada människor fyllde restaurangerna med sorl och skratt. 

I morgon kväll kommer jag inte heller att ha tid att skriva. Maken och jag ska ha en heldag i Stockholm. Först ska vi ta tåget till Sundbyberg och därifrån vandra in till Kungsholmen. Klockan 17 har vi bokat bord på restaurang för en god middag och kl 19 ska vi se föreställningen Jussi på Stockholms stadsteater.

Och om jag skriver eller ej, det spelar ju faktiskt ingen roll, eftersom jag bara gör det för min egen skull! Det viktigaste är ändå att leva och uppleva!
Virka och verka...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar