onsdag 24 juli 2024

Plötsligt kom det regn


 Ja, det är viktigt att njuta av allt man kan, även små, till synes obetydliga saker.

Och det var mysigt en liten stund, när vi satt där, maken och jag och så son med familj, och avnjöt en god middag under parasollet, i väntan på att det skulle bli konsert. Maken hade cyklat ut till Wiks slott på eftermiddagen, jag slöt upp lite senare med bil och badkläder och hann bada med barnbarnen som ville visa hur dom dök och hoppade från hopptornet. Det var varmt i luften och vattnet. 

Precis när varmrätten var uppäten och maken började fundera på dessert, så föll de första regndropparna. Bara minuten efter så verkligen ÖSTE det ner. Precis allt blev genomblött, folk försökte först tränga ihop sig under parasollen, men tillslut fick man fly in i elev-matsalen med sina tallrikar, serveringspersonalen såg ut som dom deltog i något "wet-t-shirt-arrangemang" och de stackars musikerna blev tvungna att snabbt få undan förstärkare och instrument från blötan. Barnen frös och vi fick skicka hem familjen, vi stannade och tog notan, från stressad och genomblöt personal.

Vilket snöpligt slut! Och konsert blev vi utan, det var trist, maken hade åtminstone fått höra när dom sound-checkade, och han tyckte det lät väldigt bra.

Nu har vi hängt upp blöta kläder och duschat varmt och det är läge för en kanna rött te!

Kanske såg jag inte riktigt så nöjd och fridfull ut, som damen på bilden, när jag halvsprang till bilen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar