tisdag 2 januari 2024

La dolce vita

...jag vill bada i champagne min vän, på resan emot gryningen.
Det skulle kunna vara en bra sammanfattning för den här nyårshelgen! För så mycket god mat och fina goda viner, champagne och drinkar jag stoppat i mig i dagarna två. Lyx, lyx, lyx!


Nyårsafton startade vi med Margaritha och därefter blev det champagne, ostron och små, små söta friterade hasselbackspotatisar med löjrom!


Förrätt ett var en råbiff på smörstekt levain med löjrom och pepparrot.


Förrätt två var halstrade pilgrimsmusslor med limesyrad gurka och romkorn i en utsökt sandefjordssås. Till båda dessa rätter drack vi ett krispig Alvarinho-vin.


Varmrätten bestod av sous vide torskrygg i champagnesås med broccolini, i glasen ett av mina favorit Chardonnay-viner Bread and Butter.

Innan desserten drack vi Espresso Martini.


Desserten var en vaniljpannacotta med bärkompott och kaksmulscrunch och i glasen ett fräscht isvin.


Sen var det dags att gå ut och titta på fyrverkerier, tända tomtebloss och skåla i cremant. Alla barn var vakna och glada. Det var ett årsavslut med klass!!


 Och morgonen efter blev jag serverad champagne till frukost med en smörstekt skiva levain med lax och pocherat ägg och maken hade dukat fint med tulpaner och tända ljus. 

Sen gav vi oss ut i skidspåren i tre timmar innan vi bastade och så var det dags att fortsätta med  champagne och lite goda getost-bruschetta. Några timmar senare åt vi en mör lammstek med rotfruktsgratäng och ett riktigt fint franskt rödvin som även räckte till ostbrickan efteråt.

Och jag hade mina "nya" ringar på mig. Lät fästa in en rubin i förlovningsringen och putsade upp de andra ringarna, så det glittrade och blänkte så fint. Det var ju vår rubinbröllopsdag, 40 år som gifta.

Det sägs att rubinens intensiva energi skärper sinnet och att de stärker närhet, passion och engagemang i en relation. Det låter väl bra?!!

Det har verkligen varit "det ljuva livet" hela nyårshelgen och jag tänker att det får väl sätta ribban för fortsättningen på året!! Kanske dock inte med så mycket mat och vin i överflöd hela tiden. Lagom är väl bäst.

Nu har jag precis varit ute på skidtur igen och sitter och dricker kaffe och knaprar i mig de sista pepparkakorna ur julburken. Det är inte heller så tokigt!

God fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar