onsdag 24 januari 2024

24 dagar in i januari


 Det här nya året har nu varat i 24 dagar och det känns för egen del bra, som något jag är oerhört tacksam för. Vad gäller världsläget så är det fortfarande bedrövligt och det går inte att låta bli att känna en oroskänsla i magtrakten.  Krigen, Trump, gängkriminaliteten, knarket, miljön, inflationen och så cancern. Hur ska det bli? 

Nåja, jag får inte låta det krypa under skinnet på mig. Jag tar mig igenom mina dagar med glans och glädje. Idag har vi gymmat, och jag har ökat på mina vikter ett steg och kände mig stark, stark! Jag har skedat min mattväv. Vi har varit till Röda Korset med gamla tavlor och hemtextil som inte längre används, vi har köpt en ny bäddmadrass till gästsängen och så har jag storstädat hela huset. Nu ska jag laga till en pytt i panna.

 Läser att just det namnet finns belagt från år 1898. Från början hette det visst puttipanna, med betydelsen "putta i panna". I dag ska jag putta i en bit flatrökt skinka och en chorizo, jag ska långsamt smälta ned gul lök och råsteka potatis. Och så en kall öl och en knäcke med ost till. Det blir gott!

Och om man ska tro årets horoskop för mig som oxe, så står det att jag ska jobba med attraktionslagen, i år ska universum ge mig vad jag önskar och behöver. Min sommar ska bli rena rama semesterdrömmen, den är sensuell, underbar och vilsam och det finns tid för njutning, glädje och många trevliga sociala stunder.

Så jag får väl fokusera på det och förtränga världsläget.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar