torsdag 25 januari 2024

Tre böcker



 Ända sedan jag (för kanske 20-25 år sedan), läste Målarens döttrar av Anna-Karin Palm, har jag tänkt att jag vill resa till Cornwall! Det skrevs upp på min "Bucket list" i samma veva. 

Och i vår är det tänkt att det ska bli av!!  En födelsedagsresa! Jag hade sparat ett tidningsurklipp om en bok där bl a strövtåg i Cornwall beskrevs, så den boken (Lata strövtåg av Monika Björk) lånade jag igår på biblioteket och har nu börjat bläddra i. Maken söker på nätet, och när jag berättade om mysiga pubar från 1400-talet där man serverade Fish and chips och traktens lokala öl, så undrade han lite försiktigt från NÄR den här boken var utgiven.  Så gammal kan den inte vara, hävdade jag, men när jag kollade utgivningsår, så stod det 2007. Och i min värld är 2007 "alldeles nyss", men när jag började räkna efter, så insåg jag att det faktiskt gått 17 år.... Man har ju dessutom hört om "pub-döden" i England. 

Nu googlade jag förvisso på just den här puben och den finns faktiskt kvar, i allra högsta grad och har fyra små rum till uthyrning.

Det krävs en hel del planering innan en dylik resa, så nu håller vi på och gör just det, maken och jag. I mitt huvud, kommer det att bli en magisk resa. Och jag ska faktiskt ta och läsa om boken "Målarens döttrar" innan det är dags.

I detta nu har jag börjat läsa en bok som heter "Vill du veta" av Nikki Erlick, en amerikansk bästsäljare. Den handlar om en dag när världen vaknar upp och varenda människa över 22 år har fått en egen trälåda utanför dörren i vilken det ligger ett snöre, lika långt som du har år kvar att leva. En hisnande tanke. Vill man veta hur långt ens liv kommer att bli?

Om dylika frågor tänker jag inte längre fundera. Nu ska jag baka ut ett bröd att grädda lagom till vår Gulasch-soppa sjudit färdigt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar