fredag 26 januari 2024

Fredags-känslan

 Vid lunch idag dök äldsta dottern upp från Dalarna tillsammans med bebis och hund. På eftermiddagen tog jag en långpromenad med hunden.

Vi mötte så många skolungdomar i högstadieåldern på hemväg efter skoldagen, med helg-känslan inristad i hela sin kroppshållning, och det var då jag erfor en kort, men intensiv känsla av att just den där "helg-känslan" saknade jag från min arbetsföra ålder. 

Vi hade dress-code på jobbet på fredagar, slips eller kjol. Vi hade extra fint fredags-fika. Eleverna var extra glada, kollegorna var extra glada. Frihetskänslan när man cyklade hem från jobbet. Ofta tog jag ett bad, hällde upp ett glas vin och lagade go-middag, och njöt av att ha hela helgen framför sig.


Nu har jag frihetskänsla oavbrutet, och det är verkligen inget jag skulle vilja vara utan. Men just den där stunden i eftermiddags, så fick jag ändå känslan. Faktiskt första gången sedan jag slutade arbeta, som jag kunde känna ett litet, litet stygn av saknad. Och det lustiga är ju att ja saknar "känslan av att få helg-ledigt", ingenting annat.....

Men det gjorde också att jag gjorde fredagen lite extra festlig, med en kall, bubblande och krispig Cremant och smörstekt getost-bruschetta med honung och valnötter. Båda döttrarna är hemma ikväll och förbereder en gemensam tjejträff med barndomsvänner till imorgon.

Så kanske är det "där skon klämmer". Får väl se till att sätta lite extra guldkant på fredagarna framöver!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar