fredag 19 januari 2024

Skruttenluttenli....

Rubriken på dagens inlägg kommer från en liten melodislinga som verkligen fastnat i mitt huvud efter den här vecko-vistelsen i Insjön! 
Den sjungs i starten av varje Baby-simpass. Ledaren går runt med en liten lila badanka och sjunger till varje barn i gruppen "Skruttenluttenli, skruttenlutten li, vad heter du" varpå föräldern svara med barnets namn och då sjunger alla i kör "Majken, ja Majken, så heter du. Woawoaswoa woo" och så börjar det om hela cirkeln runt på ca 10 barn.
Sen sitter den kvar i huvudet resten av veckan, så även dottern har gått och nynnat på denna....


'

Men när vi kom fram förra veckan då var det dukat till fest, med anledning av makens och min 40-åriga bröllopsdag! Dottern hade nämligen försökt buda blommor, men det var ingen som lämnade ut på nyårsdagen, så istället blev det champagne med löjromspizza (lagad utomhus i den vedeldade pizzaugnen) och sedan bjöds det oxfile´med hemlagad bea och ett riktigt bra rödvin! På så sätt fick vi ju dra ut på firandet! Så lyxigt!

                                                             


På lördagen var det tjugonda knut och vi tog ner julbelysningar, prydnader, kransar och klädde av granen. Och efter det är det ansiktsmask, fotmask och bubbel som gäller. OCH så klart en vårbukett med tulpaner och anemoner!
Tyvärr var maken och yngsta dottern tvungna att åka hem redan lördagkväll, men jag stannade hela veckan!



Vi har besökt kyrkans öppna förskola, skottat snö, vi har gått promenader, börjat virka på en barn-girlang till sittvagnen, lagt ett 1000-bitarspussel, ätit och umgåtts och så var det babysimmet i går innan jag tog tåget tillbaka till Uppsala.
Maken mötte på stationen och bjöd god köttgryta.
Och i morse cyklade vi till gymmet i minus 19 grader! Det är en alldeles underbar vinter som bjuds i år!
Idag står lite hundpassning och fix med gardinstång hos yngsta dotter på programmet. Så är vi bortbjudna på middag i kväll liksom i morgonkväll.
Skönt att vara hemma också.
Och jag ska försöka få den där envisa melodislingan ur huvudet"
Skruttenluttenli på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar