söndag 21 januari 2024

Tulpan-tider!


Det är tulpantider! Direkt efter nyår så är jag en storkonsument av denna blomma. En bukett i veckan blir det, en lyx som jag unnar mig. Jag njuter verkligen av mina buketter, från de slutna knopparna till dess att de nästan är vissna och halvt torkade och kronbladen får andra färger och former. Jag låter dom stå kvar tills kronbladen börjar falla av! Och innan det är dags att fylla köksfönstret med pelargonskott så får buketten pryda fönsterbrädan, jag vistas mycket i köket så här kan jag njuta av den mest!

Njutit har jag även av skidåkning idag! Maken och jag tog en tur i Hågadalen på förmiddagen. Sen ville maken ut på skridskoisen, men jag tyckte det räckte med skid-turen, så jag stannade hemma och tog hand om tvätten. Sitter också och funderar på om det inte är dags att byta ut röda gardiner, mattor, kuddar och filtar och släppa in lite av det härliga ljuset som sakta men säkert börjar återvända. Men jag spar nog till lite senare i veckan, har ett stick-projekt som lockar mer. 

Och tack vare att jag inte behöver gå till jobbet längre, så har jag all tid i världen till att sprida ut "arbetsbördorna", eller  vad man kan kalla det för. Vill inte kalla det för bördor, eftersom jag finner tillfredsställelse i de flesta hushållsgöromål. Möjligtvis utom att rensa avloppen.....

Eftersom det är söndag i dag, så blir det också bastu och sen lite go-middag på det! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar