lördag 6 januari 2024

Färglägg livet

 Det sägs att hundar ser allt i svart och vitt, som vi gjorde i våra gamla tv-apparater. Men tydligen kan en hund, där vi bara ser två nyanser av grått uppfatta upp till åtta varianter. 

Jag är i alla fall väldigt glad över att vi människor kan se färger. Nåja, det finns ju några färgblinda också, minns tydligt elever som inte berättat om sin färgblindhet, men när jag bett dom hämta t ex grönt garn eller tyg, så kom dom med rött, eller tvärsom.


Och apropå garn, så åkte jag idag ut till "Röda Ladan" i Rasbo. Köpte garn till en tröja i augusti och startade upp halsringningen, men kände sen hur fel jag valt i färgnyanser, så idag åkte jag ut för att få hjälp. Lisa, som jobbar i butiken är väldigt hjälpsam och har god känsla för färgmatchningar, så vi stod och dividerade fram och tillbaka i en halvtimme, innan jag kände att det skulle "bli rätt". Så hemma igen blev det en stor mugg kaffe och så repade jag upp det jag börjat på och  sorterade för att börja om.
Det här blir en bra tröja;
Grönt - ger lugn i självne och förtröstan i hjärtat
Turkos och Ljusblått - handlar om att vara närvarande och kommunicera i känslor
Vitt - Klarhet, sanning och ärlighet


Och efter att ha ägnat eftermiddagen åt att väva och lyssna klart på ljudboken "Jävla Karlar" blandade jag till varsin "Lingon Sour" som är så god och vackert röd.
Rött - Attraktion och lust. En färg att pigga upp sig själv med. En färg som är liv!

Så med allt detta färglägger jag mitt liv idag, och nu ska jag steka en torskrygg, koka en rotselleripuré, steka rödbetor och brysselkål och servera med örtsmör och rostad sötmandel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar