lördag 30 december 2023

Gott Nytt År

Ny dag, nya möjligheter - se där min första tanke, när jag slog upp ögonen i morse. Lilla vovven som låg och snarkade, ihoprullade under täcket, emot min svank, tänkte nog inte alls, utan stannade kvar. Men jag gick upp och gjorde frukost. Maken fick skotta sig fram till brevlådan för att hämta tidningen. Det har fallit ganska mycket snö och träden är fortfarande vackert snötyngda. Men nollgradigt så ingen idé att ta fram skidorna.
Så förutom hundpromenaderna, blev det en inne dag.
Jag städade huset,


och jag tog itu med ett nästan två år gammalt projekt. Har lovat sy en dyna till äldste son med familjs hallbänk, men har väntat på att dom ska skaffa tyg. Det är nu äntligen gjort och jag fick mig en liten utmaning, eftersom dom valt konstläder. Inte helt lätt att arbeta i, men jag gick i land med det.

                                                       

Vi är bjudna hem till samma familj i morgon, på nyårsafton. Och jag har fått för mig att jag ska ha med mig dubbelvirkade grytlappar. Lite för att retas. När vi var där på födelsedagskalas, brände sig nämligen sonen på en plåt, och beklagade sig över grytlapparna, när hans fru påminde honom om att han köpt dom för dyra slantar på Svenskt tenn..... Han har god och dyr smak, sonen. Så nu tänkte mamman att han skulle få hemvirkat, som garanterat är brännfria! 

 Efter städningen blandade jag till en GT och kröp upp i soffhörnet med lite skön musik och virkade och virkade. Det är en teknik som dessvärre tar ganska lång tid, eftersom det ökar så långsamt. Men jag ska jobba på i kväll. Behövde bara en paus, för nu var fingrarna trötta, så nu startade jag upp middagen. Det blir en rest-pasta ikväll. Sista slatten julskinka, bryssel- och grönkål, en skvätt grädde, en bit gorgonzola och så lite valnötter. Tror det kan bli gott.




Imorgon ska jag fortsätta virka, jag ska tvätta och rulla håret, jag ska till blomsteraffären och skaffa bordsdekorationer och jag ska förbereda lite nyårsdrinkar så då blir det inget skrivet. Dagen efter ska vi fira bröllopsdag, så då blir det inte heller något skrivet.

Därför passar jag på att visa almanacks-omslaget som är färdigställt, med kommande års motto. 

Vi kan själva välja att göra varje dag unik och bra. Att se att vi är fria att göra varje dag till ett vingslag. Och att hela tiden se till att vi har balans i tillvaron.

Där är jag nästa år. Var är du?

Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar