fredag 1 december 2023

Får jag lov? Ja tack!

 Jodå! Fredagskväll och jag har dansat både tryckare, foxtrot, shottis och vickat höften i lite salsamoves i åtminstone ett par timmar!

Kvällens danspartner var lilla Majken drygt 3 månader. Jag fick äran att föra och hon följde så galant och verkade helnöjd!

Mamman var för första gången iväg på eget galej. En middag på restaurang i Leksand med mammorna i föräldragruppen.

Jag fick också äran att mata med flaska, vilket var lite nervöst, eftersom hon aldrig provat det tidigare. Men allt gick smidigt och lätt.

Jag önskar att natten också kunde bli smidig och lätt för mamman. Det lilla knytet har inte alls lust att sova själv i sin säng, utan ska ligga på sin mamma. Ett 7-kg knyte på bröstet, som sparkar och fäktar, dreglar och rör sig, är inte det bästa när man behöver sin sömn. Mamman är tapper, men ack så trött och har så ont i axlar, nacke och rygg. 

Dagarna här går snabbt med inrutade rutiner. Matning, blöjbyte, hund- och barnvagnspromenader, fika och matlagning och så börjar det om och går runt, runt.


I torsdags förmiddag var vi på babysim. Betydligt lugnare och "snällare" än när vi gick med vår förstfödde 1984. Det var då "man skulle" skjutsa ner småbebisarna under vattnet emellan sig. Numera är det sång och försiktigt doppande och "simmande" i 37-gradigt bassängvatten.
'

Och Majken har börjat upptäcka sin egen spegelbild och jollrar helt bedårande gulligt mot sig själv!


Och det är så mysigt att få vara med det lilla livet!
Idag är det den första december och landskapet är vackert vintervitt, så nu känns det att man vill välkomna adventstiden. Vi startade i morse med att tända ljus och dricka morgonkaffe framför adventskalendern på tv.
Imorgon ska vi pynta!
Får jag lov att njuta advent?
Ja tack!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar