onsdag 20 december 2023

Julen är här och lyser frid på jorden?


Först kom det duggregn, därefter små hagelkorn och som avslutning ett tätt snöfall i nollgradig temperatur.
Jag hade visserligen cyklat ner på stan, men ville ändå ha min dagliga "dagsljuspromenad" så det blev en sväng runt Upplands-gärden i gråvädret. Gick samtidigt och nynnade på "Julen är här" när jag plötsligt tvärstannade och tänkte på orden; Julen är här och lyser frid på jorden...

I helvete heller! Den här julen är det så mycket elände runt om i världen, inte tillstymmelse till frid.
Jag dras fortfarande med vaknätter, och i natt snurrade scener från Ukraina och Gaza i min hjärna. Jag hade uppdaterat mig och tittat på fasansfulla bilder från båda länderna i går kväll. Dessa parkerade på repeat i min hjärna, vilket inte direkt ledde till bättre nattsömn. Men skit samma. Jag har en säng och ett hem, jag har familj och vänner i livet, jag har mat på bordet och jag lever i ett samhälle där det är fred. Visserligen råder här också hemskheter med skjutningar, sprängningar, bråk och osämja. Men det är inte krig. Jul eller ej; ska det någonsin bli frid på jorden?? Inte för att jag vill tänka pessimistiskt, men nog känns det som ett ouppnåeligt mål just nu!

Men jag lyssnar till julmusik i högtalarna och förbereder lutfisk till middagsmat. Brukar göra det lite närmare julafton, men i år ska vi ha barnbarn här att sova över, och jag tror inte lutfisk är någon favorit för deras del, så i år tar vi det lite tidigare.
Och för övrigt så tänker jag ta ett juluppehåll med skrivandet.


Så nu hälsar den här snögubben;
GOD JUL
och återkommer om en vecka! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar