onsdag 27 december 2023

3 minuter


 3 minuter, så mycket längre har dagen blivit, sedan vintersolståndet! Och när dagen dessutom bjuder en strålande sol på klarblå himmel och kvällen lyses upp av en magisk fullmåne, då blir det extra mycket ljus som gör att energin och humöret är på topp!

Efter gym och frukost drog vi iväg i längdspåren i Hågadalen. Det var ett fantastiskt glid och så roligt. Jag ropade till maken; -Jag känner mig som en nyfrälst! 

Hur nu en sådan känner sig..... Men allt var så vackert, med snön på alla träd och buskar som gnistrade i solskenet, luften var klar och lätt att andas, föret var perfekt och jag kände mig; "lycklig, lycklig, lycklig", som Ulf Lundell sjunger!

Lite samma känsla som när jag sätter mig i kajaken och paddlar mot horisonten. Det är dom där naturupplevelserna som gör något med kropp och själ, som är svårt att sätta ord på. Men tacksamhet är väl i alla fall en beskrivning på känslan.

Och det finns ju inget dåligt väder, sägs det. Men jag blev allt lite ledsen när jag tittade på morgondagens prognos. Det ska bli plusgrader och regn frampå dagen.....

Och så blir jag orolig, eftersom tre av mina fyra barn ska ut på vägarna och köra. Om det tycker jag inte! 

Visst brukar jag själv hävda; "-Att oroa sig är som att betala ränta på ett lån man inte tagit" och maken säger; "sluta oroa dig, du kan ändå inte göra något åt det". Men tror ni mitt huvud lyssnar på dylika uttalanden...

Nåväl, jag ska i alla fall inte börja oroa mig förrän i morgon. Nu ska jag hälla upp ett glas rött och förbereda kvällens middag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar