torsdag 17 mars 2022

Rutiner

 Idag är det precis 5 veckor sedan makens hälsena gick av under en fotbollsträning. En dryg vecka efter att han gått i pension.

Då nya rutiner skulle sättas. Och det gjorde det ju, men inte som tänkt.

Så här ser våra dagar i princip ut;

Jag stiger upp 06.20 och gör mig i ordning. Maken är vaken, men ligger kvar och läser. Jag fixar frukost till oss båda, men jag äter först och när jag är färdig och går från bordet, då kommer maken. När jag cyklar till jobbet, då står han i fönstret och vinkar till mig.

När jag kommer hem från arbetsdagen, då sitter maken och läser i fåtöljen på ovanvåningen. Han börjar dagen med att läsa, tar en fikapaus och en lunchpaus. Cyklar på en träningscykel, duschar och fortsätter läsa. Jag lagar middag och så äter vi tillsammans. Då får jag "föreläsning" om det som lästs. Idag var det om KGB och hur Putin kom till makten.

Sen tar jag hand om disk och undanplockning. Klockan 19.30 har vi börjat titta på Rapport tillsammans, och därefter oftast någon serie. Det händer att jag brygger varsin kopp te vid 20-2030. Före kl 22 brukar vi göra oss iordning för att krypa till sängs, och så läser vi en halvtimme innan vi säger godnatt och släcker.

Och så rullar det på. Dag ut och dag in. Och i en turbulent värld, så är enahanda dagar med rutiner det man mest av allt vill ha. Fast mest av allt önskar jag självklart att Rysslands  krig upphör så fort som möjligt!! Och så önskar jag att makens hälsena kan läka så att vi kan få skapa andra. nya rutiner.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar