onsdag 23 mars 2022

Fokuserar jag på det som är negativt???

 Sommarn är här och det är Rolex och brudar

Feta bilar, drip vi är dyra

Om det haffla, booze och det vita

Puschar keys med en sexig latina

Dom här raderna "sjöng" en 13-årig liten kille med keps, i morse på slöjdlektionen. Jag började skratta för det blev liksom så malplacerat. En liten, kaxig kille som vill ta plats, men inte riktigt lyckas. Jag frågade var han fått låtraderna ifrån och han svarade -Elvis.

I min värld är Elvis lika med herr Presley, född 1935. I hans värld (har jag lärt mig nu efteråt) är Elvis en liten knubbig yngling på You Tube som skrivit denna låt och "sjunger" samtidigt som han klunkar energidryck ur en burk. Och texten, som jag nu ikväll "översatt", är egentligen förskräcklig!! Det handlar om (källa google) att man har pengar, gillar att festa, dricka sprit, använda knark och gillar porr.

Hur kunde det bli så här?? Vart tog "Mors lilla Olle" vägen?? Eller åtminstone Samir och Viktor......

Jag fortsätter förfasa mig över ungdomarna. Rastvaktade idag och undrade var det nya biljardbordet tagit vägen. Det var nytt för exakt en vecka sedan. I går blev det tydligen förstört pga en elev som ville visa hur stark han var och hade lyft upp bordet men sedan släppt det i luften, varpå det gick sönder. 

En kollega undrade om jag tog fasta på sådant som är negativt, för att jag är påväg från jobbet i och med att jag ska ta ut pension. Hon menade att jag nu tar fasta på sådant som är negativt, som ett litet försvar, för att inte sakna jobbet. Kan det verkligen vara så??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar