torsdag 3 mars 2022

Fössta tossdan i mass

 


Nu behövs inte längre elektriskt ljus vid frukostbordet! Solen går upp före klockan sju, så när jag sätter mig för att dricka mitt morgonte, äta min macka och läsa dagstidningen vid 7, så blir det snabbt ljust och den lågt stående morgonsolen lyser upp väggen vid matplatsen. Det är så underbart!

   
Ett annat "under" skulle jag säga att dessa byxor är. En pojke i årskurs nio som startade med ett återbruksprojekt före jul; att sy ett par nya jeans genom att klippa ut lappar från gamla. Dessutom pryder ett broderi varje bakficka. Dom blev väldigt stora, eftersom han envisades med att välja den största storleken, men så fina och så välgjorda. Den här typen av elevarbeten gör att man älskar sitt yrke!! Och det bästa är när eleverna själva blir nöjda. Den här killen drog på sig sina jeans efter slöjd-lektionen innan hans matematiklektion skulle starta.

Och nu sitter jag och väntar på att några blåbärskakor ska bli klara. Imorgon är det dags att bidra till fredagsfikat igen. Den här veckan gick fort!

Och jag undrar om min kollega, svensk- och spanskläraren Marcus fick sin prinsesstårta av flickorna i min klass. Han är nämligen smålänning och eftersom det är "Fössta tossdan i mass"så ska det firas med massipantååta. 1/3, en dag som sedan 2010 inofficiellt är Smålands nationaldag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar