måndag 14 mars 2022

En vanlig dag....


 Den här bilden tog jag i går. Mälarlandskapet i sin allra bästa vårskrud!
Vi satte oss i bilen; dottern, lilla vovven, maken och jag. Åkte på en söndagsutflykt. Jag tänkte tillbaka på söndagsutflykterna på 60-talet, när vi stuvade in oss i bilen och åkte ut. Utan något särskilt mål, det skulle bara "åkas runt".

Men igår hade vi faktiskt ett mål! Jag har länge velat åka till Landsberga gård. Här odlar, mal och säljer man mjöl, man har höns och säljer ägg och andra livsmedel och en del hantverk från närområdet, dessutom har man ett café. Det uppländska landskapet visade upp sig från sin allra bästa sida. Solen flödade och fåglarna kvittrade, det var vårkänslor 100 procent! Det blev en långfika i solen med en gudomligt god ostkaka, tillagad på gården. Med i bilen, på hemvägen, var 10 kg vårvete, 60 ägg, honung, inlagd gurka, en ost och äppelcidervinäger. Det ska bli spännande att baka på mjölet! 

Och nu är måndagen snart till ända. Solen har fortsatt flöda över landskapet och min lediga måndag har varit fylld med mammografi, frisörbesök, veckohandling och barnpassning. En vanlig dag i ett vanligt liv, och jag är så tacksam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar